Om man ska köpa en bostad så finns det flera lånebolag som kan erbjuda förmånliga bostadslån. Dock så täcker ett bostadslån endast 80-90 procent av köpesumman vilket innebär att man behöver betala de sista 10-20 procenten för kontantinsatsen själv. Om man köper en bostad för 2 miljoner kronor så kan kontantinsatsen ligga på hela 400 000 kronor, vilket kanske inte är några summor som alla har sparat på banken. Men det finns möjlighet att kunna ansöka om ett privatlån hos Bank Norwegian på upp till 500 000 kronor, vilket normalt räcker till kontantinsatsen för de flesta bostäder.

Bank Norwegians privatlån

Hos Bank Norwegian så kan man erhålla ett privatlån på mellan 5 000 kronor upp till 500 000 kronor med en amorteringstid på upp till 15 år. Detta gör att om man tar ett privatlån för att använda till kontantinsatsen så behöver det inte bli en så en stor belastning på ens månadsekonomi, med tanke på att man även har ett bostadslån.

För ett privatlån hos Bank Norwegian så betalar man en individuell ränta, vilket ligger på mellan 8,99 procent upp till 22,49 procent per år. Hur mycket ränta man får betala för sitt privatlån beror på hur pass hög kreditvärdighet som man har. Har man en ordnad ekonomi med en bra inkomst och en fläckfri kredithistorik så kan man få en mycket förmånlig ränta på sitt privatlån. Man kan även ta med en medsökande vilket innebär att bådas inkomster ligger som grund för lånet vilket kan innebära låg ränta men även att man kan få ett större belopp beviljat.

Att ansöka om Bank Norwegians privatlån

Att ansöka om ett privatlån hos Bank Norwegian är enkelt och går snabbt. Ansökan sker på Internet och efter att man har verifierat sin låneansökan med ett BankID så får man ett lånebesked direkt på skärmen. Därefter så får man ett slutligt besked inom ett par dagar och då betalas även pengarna ut till ens bankkonto. Hela processen, från att man ansöker om lånet tills man har pengarna på sitt bankkonto, tar cirka 3-5 dagar.

Bank Norwegians privatlån fungerar utmärkt som kontantinsats i samband med att man ska köpa en bostad men fungerar förstås även bra i andra sammanhang som exempelvis när man ska renovera sin bostad, köpa en ny bil eller åka på en längre utlandssemester. Privatlånet är ett så kallat blancolån vilket innebär att man inte behöver någon säkerhet utan istället så går man i borgen själv för sitt lån.

Bank Norwegian har även ett flertal andra låneformer som man erbjuder till privatpersoner som exempelvis billån och kreditkort. Det sistnämnda är ett mycket bra alternativ till ett mindre lån då man dels kan använda sitt kreditkort med en räntefri kredit på upp till 55 dagar men även kan välja att avbetala sin kredit över en längre tid.

Bank Norwegian kan även erbjuda privatlån till personer som vill betala bort andra, dyrare lån så att man får allt samlat under en enda kredit som dessutom ger låntagaren en bättre månadsekonomi.