Bank Norwegian

/Bank Norwegian
Bank Norwegian2017-02-21T10:48:18+00:00

Bank Norwegian är en av de större nischbankerna på den svenska marknaden och erbjuder privatlån, kreditkort och sparkonto. Genom att de har ett mindre utbud än storbankerna kan de även erbjuda betydligt bättre villkor. Bland annat har de gratis kreditkort (med bonus), privatlån upp till 500.000kr och ett sparkonto med hög ränta. Tre punkter som gör att Bank Norwegian är populär hos många svenskar.

Bank Norwegian Privatlån

Lånegivare
Lånebelopp Löptid Kostnad Ålder Gratis ny kund Betyg
bank
5000-500 000 kr 1-15 år Ränta från 4,99% 23 år
Ansök nu
5star

Om Bank Norwegian Privatlån

Bank Norwegian erbjuder privatlån på mellan 5000kr och 500.000kr. Att maximal summa är så hög som 500.000kr gör att banken sticker ut något mot många av dess konkurrenter. Det är nämligen få banker eller kreditinstitut som erbjuder så hög summa i privatlån. Just dess summa och möjlighet att välja mellan 1-15 år i amorteringstid är bankens styrka.

Banken har även kreditkort och sparande vilket gör att man kan samla lån och sparande på samma ställe.

Nackdelen med banken är att hemsidan inte håller lika hög nivå som lånebeloppet. I jämförelse med andra lånegivare så saknas en räknesnurra, en uträknare som visar ungefärlig månadsbelopp utifrån hur stort lån som tecknas. De accepterar inte heller att låntagaren har betalningsanmärkning.

Kortfakta:

Lånesumma – 5000kr till 500.000kr
Ränta –4,99% till 20,24%
Effektiv Ränta 18,37%
Amorteringstid – 1år till 15 år
Tillåter betalningsanmärkning – Nej
Tillåter medsökande? – Ja
Uppläggningsavgift – 399kr

Fördelar och nackdelar

+ Lånar ut upp till 500.000 kr
+ Har även sparande och kreditkort
+ Bank med lång erfarenhet av marknaden
– Hemsidan skulle kunna vara tydligare och enklare

Bank Norwegian kreditkort

Finans.nu omdöme Information
bank-norwegian-kreditkort

Tredje plats
  • Få 300 CashPoint på ditt första köp.
  • Ingen avgift vid bankomatuttag utomlands.
  • CashPoints på alla dina köp.
Norwegian-kortet
Årsavgift: 0 kr
Kredit: 0-100 000 kr
45 dagar räntefritt
Därefter fast ränta: 16.99%
Ansök direkt
5star

Om Bank Norwegian kreditkort

Kortfakta:

Ränta – 16,99%
Räntefria dagar – 45
Högsta kredit – 100.000kr
Årsavgift – 0kr
Uttagsavgift inrikes – 0kr
Uttagsavgift utrikes – 0kr
Valutapåslag – 1,75%
Förmåner och bonusar:
Trots att kortet är gratis så har det en rad förmåner.

Bonus på allt
Så fort kortet används vid köp ges Cashpoints motsvarande 1% av köpesumman. När flygresor köps hos Norwegian går det att få upp till 20% av summan i CashPoints. Bonuspoängen kan sedan växlas in till resor eller reserelaterade produkter i deras poängshop.

Betala fakturan med kreditkortet
Om du har en skuld på ett kreditkort från annat företag och vill föra över denna skuld till Norwegians kort går detta att göra mycket enkelt. Det är även möjligt att betala fakturor med kortet. Vid dessa betalningar löper däremot räntan från och med den dag som betalningen sker.

Reseförsäkring
Om resan betalas med kreditkortet ingår en reseförsäkring med bland annat avbeställningsskydd och ersättning vid försenat flyg eller bagage.

Anpassad Pinkod
Tappar du bort pinkoden är det bara att logga in på hemsidan och få en ny. Betydligt enklare än att beställa en ny kod som tar flera dagar att få via post.

Betalskydd som tillval
Med försäkringstillägget betalskydd ges hjälp med betalningen av kreditkortsskulden i samband med långvarig sjukdom, arbetslöshet eller blir sjukhusvistelse. Tillfällen då inkomsten alltså kraftigt minskas. I Betalskydd ingår även ”Dina steg till Jobbet” som är en hjälp till att snabbare komma tillbaka till arbetslivet efter längre arbetslöshet.

Bank Norwegian försäkringar

Försäkringar

Bank Norwegian erbjuder inte allmänna försäkringar utan har fem mindre försäkringar som kan tecknas via hemsidan.

Reseförsäkring med avbeställningsskydd – Ingår om resan betalas med kreditkortet

Betalskydd – Försäkring som ger ersättning för kreditkortskostnaden i det fall som kortägaren exempelvis blir arbetslös eller sjukskriven. Tillfällen då inkomsten drastiskt minskar och det annars kan vara svårt att betala tillbaka skulden.

Självriskförsäkring hyrbil – Om en hyrbil blir stulen eller skadad är självriskbeloppet ofta på flera tusen. För att slippa denna kostnad kan självriskförsäkringen hos Bank Norwegian tecknas.

Id-Stöld– Med försäkringen ”Id-stöld” får du hjälp om någon ”kapar” din identitet. Med andra ord att en bedragare använder dina personuppgifter för att ta lån, skaffa kreditkort m.m. Försäkringen ger både hjälp och råd samt ekonomisk ersättning för ex. juridisk hjälp.

Dina Steg till Jobbet – En internettjänst för de som blivit ofrivilligt arbetslösa. Tanken är att tjänsten ska vara ett steg på vägen till ett nytt jobb. Försäkringen ingår i ”Betalskydd”.

Fördelar och nackdelar

+ Bonus på alla inköp.
+ Ingen årsavgift och fria uttag i Sverige och utomlands
+ Betala fakturor med kortet via hemsidan
– Bonuspoäng kan enbart användas i deras poängshop

Rekommenderas till

Bank Norwegians kreditkort rekommenderas främst till de som reser relativt frekvent. Detta eftersom all bonus som tjänas in kan växlas in mot flygbiljetter. Då det är gratis att göra uttag i utlandet är det även mycket bra som ”resekreditkort”.

Kortet är även mycket bra för de som söker ett gratis kreditkort utan några extra avgifter för ex. uttag. Dessutom är det mer flexibelt mot många andra kreditkort då det enkelt går att betala fakturor med kortet via dess hemsida.

Sparkonto

Bank Norwegian erbjuder sparkonto med en mycket konkurrenskraftig ränta. Det är inte sällan som banken ligger bland de fem bästa gällande högst ränta på konto med fria uttag. Däremot är det just enbart ett enda sparkonto de erbjuder.

Något konto för de som är villiga att binda pengarna under längre tid, för att därigenom få högre ränta, finns inte. I detta fall rekommenderas andra banker och sparkonton.
Bankens sparkonto ger ränta från första kronan och har fria insättningar och uttag. Pengarna skyddas även av norska insättningsgarantin.

Fördelar och nackdelar

+ Hög ränta
+ Banken har även kreditkort och lån
– Erbjuder inte sparkonto med bindningstid vilket generellt ger högre ränta