Betalkoll är en tjänst som hjälper dig att betala dina räkningar genom en app. Till skillnad från andra appar så betalar Betalkoll räkningarna åt dig – inte bara ger dig verktygen för att göra det enklare.

Det enda du behöver göra är att ta ett foto av dina räkningar och ladda in dessa i appen – sedan tar Collector hand om resten av jobbet. En gång i månaden kommer du att få en samlingsfaktura som ska betalas.

Vad tjänsten erbjuder

Med appen erbjuds du som användare följande:

• Snabb behandling av dina fakturor – oftast inom ett dygn.
• En samlad faktura baserat på de räkningar som du fotat och laddat upp i appen.
• Möjlighet att delbetala den samlade fakturan.
• Du ser direkt i appen vad kostnaderna blir om du börjar delbetala samlingsfakturan – inga dolda avgifter alltså.
• Assistans med att betala räkningarna i tid. Undviker på så vis påminnelser och förseningsavgifter.
• En räntefri månad likt ett kreditkort

Fördelar med tjänsten

Collector beskriver framför allt två fördelar med tjänsten – att det är tryggt och flexibelt. För att appen ska kunna användas krävs det att du loggar in med Mobilt BankID. De räkningar som du sedan fotograferar och skickar in till Collector Bank behandlas enligt deras integritets- och säkerhetspolicy.

Skulle olyckan vara framme och du blir av med din mobil, kan Collector snabbt spärra kontot. Det ska även tilläggas att all information vad gäller skickande av fakturor och skapande av konto är krypterad.

Det som framför allt gör tjänsten flexibel är att du ges kredit – något som inte andra bankappar gör på samma sätt. Med Betalkoll kan du få minst en extra månad innan pengarna ska dras från ditt konto. Om du skulle råka ut för oväntade utgifter, kan du då välja att endast betala en del av samlingsfakturan som Collector skickar.

Betalkoll – så funkar det

Tjänsten är mycket enkel och kan förklaras i tre steg:

1. Ta ett foto av dina räkningar med telefonen och skicka dem till Collector Bank genom appen. Har du fått fakturor via e-post fungerar det även att importera pdf-filer in i appen.
2. Collector Bank tar emot dina foton och ser till att räkningarna betalas innan förfallodatum. Du får nu minst en extra månad på dig att betala.
3. En gång i månaden får du en samlingsfaktura att betala. Även denna får du genom appen.