Compricer

/Compricer
Compricer2017-06-13T10:49:31+00:00
Långivare
Lånebelopp Löptid Ränta Ålder Betyg
5000 – 500.000 kr 2 – 12 år 3,25% – 32,70% 18 år
Ansök nu
3star

Compricer är en av de bredaste jämförelsesidorna i Sverige gällande privatekonomi. Genom samarbeten med ett stort antal banker, försäkringsbolag, elbolag, pensionsbolag m.m. har de skapat en bred och informationsrik jämförelsesida.

Genom att jämföra priser på allt från lån och elbolag till försäkringar och pension går det att pressa priser rejält – något som Compricer tydligt visar och hjälper till med.

Compricer Privatlån

Lånesumma –5000kr-500.000kr
Ränta – Vanligtvis 3,25%-18,15%
Amorteringstid – 2år till 15 år
Tillåter betalningsanmärkning – Ja
Tillåter medsökande? – Ja
Uppläggningsavgift – Beroende på vald bank
Krav: Minst 18 år, Folkbokförd samt skriven i Sverige. Fast inkomst via arbete/pension. Årsinkomst på 110.000kr eller mer. Om lånesumman är över 30.000kr krävs det även att personen inte haft skuld hos Kronofogden under de senaste 6 månaderna.

Eftersom det skiljer stort gällande vilken räntesats och vilka avgifter som bankerna erbjuder på privatlån är det viktigt att jämföra dessa innan man tecknar ett lån. Detta sker mycket enkelt via den gratistjänst som Compricer erbjuder.

• Gör en ansökan på hemsidan.
• Compricer tar kreditupplysning
• All information skickas vidare till de banker som samarbetar med bolaget
• Inom 24 timmar kommer svar från alla de banker som väljer att erbjuda ett lån
• Du kan i lugn och ro välja det låneförslag som passar dig bäst

Fördelen är att jämförelsen är så bred och går så fort. Därmed hittar man enkelt den bank som ger bäst villkor. En annan fördel med att utnyttja denna tjänst är att man bara får en kreditupplysning tagen på sig trots att det är ett större antal banker som ger låneförslag.
Via Compricer går det att jämföra lån på mellan 5000kr och 500.000kr. Man kan välja på amorteringstid mellan 2 och 15 år och den lägsta ränta som erbjuds är 3,25%.

Fördelar och Nackdelar

+ Snabb, enkel och gratis lånjämförelse
+ Alltid helt gratis och utan förpliktelser
+ Enbart en kreditupplysning tas
– Inga tydliga nackdelar

Compricer Bolån

Compricer skriver på hemsidan att de har ”Sveriges största jämförelse för bolån!” och det kan mycket väl stämma. De gällande bolåneräntorna hålls uppdaterade och jämförelsen mellan de olika bankerna kan göras på ett flertal olika sätt.

Via en tabell går det tydligt att både se vilken listränta och snittränta som bankerna erbjuder. Ibland ligger snitträntan (snittet på de bolån som godkänts av banken) mer än 30% lägre än listräntan. Det visar att det finns möjlighet att pruta på lånet.

Att jämföra bankerna mot varandra på detta sätt är ett tydligt första steg för att hitta en låg bolåneränta. Nästa steg är att kontakta de banker som verkar vara intressanta och se vilken räntenivå de verkligen ger. Till skillnad mot privatlån så hjälper Compricer inte till med att kontakta bankerna och ställa deras förslag mot varandra. Det får man göra på egen hand.

En stor fördel med jämförelsen är att det inte enbart är fokus på nuvarande räntenivåer hos bankerna. Det går exempelvis även att ställa en banks 3-årsränta mot dess 1-årsränta utifrån ett flerårigt perspektiv. Med andra ord går det att se hur räntorna har förändrats över tid och även i förhållande till varandra.

Det går även att räkna ut vad månadskostnaden skulle bli om räntan skulle gå upp (i det fall man väljer rörlig ränta).

Sammantaget är tjänsten mycket informativ och guidar tydligt för besökaren vilka banker som bör kontaktas när bolånet ska tecknas. Men kom ihåg att räntan alltid sätts individuellt och att det därmed inte behöver vara den bank som erbjuder lägst snittränta som erbjuder just dig bäst ränta. Jämför – och kontakta sedan ett flertal banker.

Fördelar och nackdelar

+ Tydligt och informativt
+ Jämför även bolån för de med betalningsanmärkning
+ Uträknare som visar hur kostnaden förändras vid förändrad räntesats
– Ingen låneförmedling finns

Compricer Kreditkort

Att hitta rätt kreditkort är inte helt lätt. I Sverige finns ca 100 kort att välja på med allt från bensinkort och matkort till de mer allmänna kreditkorten. Med Compricers jämförelsetjänst blir det något lättare att hitta rätt i det stora utbudet.

Via en tabell med ett stort antal kreditkort kan man lätt se kortens årsavgift, ränta och kreditgräns. De kan även sorteras utifrån om det är ”Matkort med kredit”, ”Bensinkort med kredit” eller om alla kort ska visas. Med tanke på att det finns Golfkort, Välgörenhetskort, Shoppingkort m.m. så blir den indelning som Compricer har något svag.

En annan nackdel är att de inte presenterar alla kort lika tydligt. På vissa finns en kort sammanfattning med kortets fördelar och vad som främst karakteriserar kortet men på många kort finns inte denna information. När den finns är det även i vissa fall relativt otydlig information.

Deras jämförelse av privatlån är exemplarisk – deras jämförelse av kreditkort känns inte lika genomarbetad.

Fördelar och nackdelar

+ Stort antal kreditkort presenteras
+ Sorteringsfunktion
– Svagt med information om korten

Compricer Billån

Ett billån tecknas med bilen som säkerhet och därmed är beloppet som kan lånas mer flexibelt än på ett privatlån. Även ränta skiljer då den generellt är lägre på billån just tack vare denna säkerhet.

Via Compricers hemsida kan man fylla i lånebelopp, bilens årsmodell, amorteringstid samt om bilen köps privat eller av företag. Utifrån detta presenteras månadsavgiften på lånet utifrån den lägsta ränta som bankerna erbjuder. Detta ska enbart ses som exempel då räntan är individuell och därmed sätts utifrån låntagarens personliga ekonomi.

I jämförelsen finns enbart fem aktörer. Det är Ikano Bank, MyMoney, Freedom Finance, Swedbank och Nordea. Det kan se ut som att det är få aktörer men man ska då komma ihåg att Freedom Finance är en låneförmedlare som jämför räntor hos ca 20 banker. Men självklart hade det varit en större fördel om Compricer ställde ett flertal banker mot varandra direkt i jämförelsen.

Fördelar och Nackdelar

+ Enkel uträknare som visar på månadskostnad
+ Visar kreditbolag som passar utifrån lånebelopp och önskad amorteringstid
– Ställer enbart fem aktörer mot varandra

Compricer Försäkringar

Via Compricer kan privatpersoner kostnadsfritt jämföra priser och avtal hos ett stort antal försäkringsbolag. Om jämförelsen gäller bil- eller hemförsäkring kan även eventuellt byte mycket enkelt ske via Compricers hemsida.

Priset på de försäkringar som presenteras är alltid exakt samma som om försäkringsbolagen hade kontaktats, tjänsten är alltid gratis och de har även fri rådgivning via telefon.
När försäkringarna ska jämföras anges den information som främst ligger till grund för priset och passande försäkring. När hemförsäkring ska jämföras anges exempelvis boendeform, antal personer i hushållet, boyta, lösöre och adress.

Att jämföra försäkringar på nätet är inte Compricer ensamma om, det finns det flera aktörer som gör. Men det är få som jämför lika många olika slags försäkringar som Compricer. Här kan man nämligen jämföra och hitta bäst försäkring för Hem, Bil, Villa, Båt, Fritidshus, Motorcykel, Hund, Inkomst, ATV, Barn och Snöskoter.

Det är en stor fördel att de jämför så många olika försäkringar då man lätt kan jämföra alla sina försäkringar på en och samma gång. Att sedan ta för vana att jämföra försäkringar regelbundet är en rekommendation. Detta både för att man ska ha passande försäkringsskydd och för att man inte ska betala onödigt mycket för dessa försäkringar.

Compricer El

När elbolag ska jämföras börjar man med att fylla sitt postnummer. Genom det kan Compricer se vilka elbolag som kan leverera el i det område som personen bor i. Nästa steg är att välja om priset ska vara rörligt, fast eller en mix av detta. Man väljer även ungefärlig årsförbrukning samt om betalning ska ske via faktura, Autogiro eller E-faktura.

Därefter presenteras de elbolag som Compricer samarbetar med och i detta skede syns det ofta tydligt att priserna skiljer rejält mellan bolagen. För villaägare kan det handla om att spara tusenlappar varje år.

Det tar enbart några minuter att ange den information som krävs för att jämförelsen ska presenteras. I och med att priserna rör sig är det även en rekommendation att genomföra jämförelse exempelvis en gång per år.

Compricer Sparande

Var ska pengarna placeras för att man ska få så hög sparränta som möjligt? Det är den frågan som Compricer försöker besvara i deras sparjämförelse.
Det är framförallt tre saker som styr vilken ränta som går att få – Sparbelopp, Bindningstid och om kontot innefattas av statlig insättningsgaranti. Eftersom det är dessa punkter som styr räntan är det även dessa tre som man får ge information om innan passande sparkonton presenteras.

Högst ränta fås med lång bindningstid och på ett konto utan insättningsgarantin. I detta fall är räntan (2016) kring 10% per år. Lägst ränta ger konton med garantin och utan bindningstid. Den högsta ränta som gick att få 2016 var då kring 1% per år.

Fördelen med att jämföra räntor via Compricer är tydlig – det finns en hel del att tjäna på att väja bäst sparkonto. Detta oavsett hur man ställer sig till bindningstid, belopp eller säkerhet via insättningsgarantin.

Nackdelen är att vissa banker presenteras tydligare och mer informativt än andra.

Fördelar och nackdelar

+ Stort antal banker och företag med i jämförelsen
+ Jämför konton både med och utan insättningsgarantin
+ Enkel filtreringsfunktion
– Inte lika mycket information om samtliga bolag

Compricer Aktiedepå

I Compricers jämförelse av aktiedepåer jämförs drygt 10 nätmäklare utifrån vilket courtage de tar vid aktiehandel. De allra flesta tar betalt med en viss procentsats av summan men även med en gräns för lägsta kostnad. Det gör att antal affärer och genomsnittlig storlek på affärerna avgör vilken depå som passar bäst. Utöver detta kan även storlek på depån spela in.

Genom att ange dessa faktorer rangordnar Compricer nätmäklarna utifrån förväntad årskostnad. Skillnaden är ofta flera tusen mellan den billigaste och den dyraste nätmäklaren. Detta just på grund av hur priset på courtaget räknas ut.

Att investera i aktier kan vara ett sätt att få hög avkastning på sitt kapital. Men behåll vinsterna och låt inte de ätas upp av höga courtagekostader. Jämför därför aktiedepåer för att se vilken av dem som passar ditt handlingsmönster innan du börjar investera.

Compricer Telekom

Det är inte främst höga inkomster man blir rik på – utan låga utgifter. Med Compricer går det att jämföra priser på Bredband, Mobiltelefoni, Mobil & abonnemang, Digital Tv och Mobilt bredband. Var för sig kanske det inte är stora kostnader men tillsammans blir det en hel del som ska betalas. Genom att jämföra priserna kan man därmed spara relativt mycket.

Oavsett vad som ska jämföras tar det inte mer än en minut att göra jämförelsen. Man anger information kring vad man har för kriterier gällande abonnemanget och därefter presenteras de olika alternativen mycket tydligt. Enda nackdelen är att den information som presenteras varierar i mängd mellan de olika alternativen.

+ Enkel jämförelse som spar pengar
+ Sortering utifrån önskemål
+ Komplett tjänst för Telekom-tjänster för privatpersoner
– Olika mycket information lämnas om de olika alternativen

Compricer PensionFördelar och Nackdelar

+ Tydlig information om olika pensionsdelarna
+ Tydlig information om olika sparformer
– Enbart Spp och Avanza som presensteras