iZettle är en tjänst som har gjort det lättare att ta betalt, oavsett om du är företagare med egen butik eller en privatperson med ett bord på en loppmarknad. Efterfrågan på att kunna betala med kort är något som tycks öka hela tiden. Just den här efterfrågan har iZettle tagit till vara på genom sina tjänster.

Så funkar det

iZettle är mycket enkelt att komma igång med – du behöver bara installera en applikation på din smartphone eller surfplatta (både iOS och Android är kompatibla med tjänsten).

När du har kommit igång med appen, krävs det att du införskaffar en kortläsare för att kunderna ska kunna betala med kort. En kortläsare kan antingen köpas, eller fås gratis av företaget om du ansluter ditt bankkonto. Det iZettle tjänar pengar på är en avgift på kortköpet (mellan 1 – 2,75 procent, beroende på summa).

Förenklar försäljningen

iZettle har som fokus att förenkla försäljningen och betalningsprocessen. Något som understryker detta är deras funktion som låter dig skapa produktbibliotek i telefonen.

Med ett produktbibliotek kan du sortera och kategorisera dina olika varor eller tjänster. Tack vare den här kategoriseringen blir det inte bara smidigare att ta betalt, det ger dig också en bra överblick över vilka områden som går bäst inom just din verksamhet.

Helt mobilt

Då iZettle endast kräver en smartphone eller en surfplatta, kan du ta betalt oavsett vart din verksamhet för dig. Det enda du behöver ta med dig, förutom mobilen eller surfplattan förstås, är en liten kortläsare så att kunderna kan betala med kort.

De andra tillbehör som kan vara bra att ha, till exempel kvittoskrivare, är även dem mobila och kan enkelt tas med till exempelvis en loppmarknad.

Samlar statistik

En funktion som många anser vara ovärderlig är iZettles sammanställande av statistik och rapporter. Om du snabbt vill få en överblick över hur dagen har gått, kan du läsa den dagsrapport som appen har sammanställt utan att du har behövt lyfta ett finger.

Tänk på uppkopplingen

Något som tjänsten är beroende av är ditt internet. Om du ska använda dig av iZettle ute, är det bra att på förhand försäkra dig om att din uppkoppling kommer att fungera bra. Inomhus tillsammans med ett stabilt wi-fi är såklart att föredra, men ska du stå på en loppmarknad bör du dubbelkolla ditt 3G eller 4G innan du ger dig ut.