Istället för att ansöka om snabblån eller andra krediter i samband med att det uppstår ett behov av kontanta medel så kan man istället ansöka om ett kreditkort. Med ett kreditkort så får man tillgång till medel i samband med att man gör inköp men man kan även ta ut kontanter om det finns ett behov till det. Kreditkort har blivit väldigt vanligt och det finns många fördelar och förmåner med att använda sig av ett kreditkort istället för ett vanligt kontokort.

Finans.nu omdöme Information
remember flex

Första plats
 • Utsedd till bästa kreditkortet 2016.
 • Enkelt att ansöka och 0 kr i årsavgift.
 • Möjlighet till 8 veckor räntefri kredit.
Re:member flex
Årsavgift: 0 kr
Kredit: 10 000-50 000 kr
56 dagar räntefritt
Därefter ränta från: 9.74%
Ansök direkt
5star
Läs recension
ica-bankkort-plus

Andra plats
 • 1% i bonus när du handlar på ICA.
 • Inga uttagsavgifter eller valutapåslag.
 • Ett kombinerat bank-och kreditkort.
ICA Bankkort plus
Årsavgift: 324 kr
Kredit: 20 000-100 000 kr
60 dagar räntefritt
Därefter fast ränta: 10.70%
Ansök direkt
5star
Läs recension
bank-norwegian-kreditkort

Tredje plats
 • Få 300 CashPoint på ditt första köp.
 • Ingen avgift vid bankomatuttag utomlands.
 • CashPoints på alla dina köp.
Norwegian-kortet
Årsavgift: 0 kr
Kredit: 0-100 000 kr
45 dagar räntefritt
Därefter fast ränta: 16.99%
Ansök direkt
5star
Läs recension
Swedbank kreditkort
 • Upp till 55 dagar räntefri kredit.
 • Se alla kortköp i mobilbanken.
 • 0 kr i avi-avgifter.
Swedbank kreditkort
Årsavgift: 195 kr
Kredit: 10 000-60 000 kr
55 dagar räntefritt
Därefter ränta från: 10.45%
Ansök direkt
4star
Läs recension
remember more big
 • 1% i bonus på allt du köper.
 • Resepaket more – Där det ingår 8 försäkringar.
 • 0 kr i Avi-avgift
Re:member more
Årsavgift: 295 0 kr
Kredit: 0-100 000 kr
56 dagar räntefritt
Därefter ränta från: 16.24%
Ansök direkt
4star
Läs recension
MoreGolf
 • Första årsavgiften gratis.Få 9000 poäng i välkomstbonus.
 • 15 öre/l i rabatt på drivmedel hos Preem.
 • Få upp till 50% rabatt på Greenfee-avgift och golfutrustning.
MoreGolf
Årsavgift: 295 0 kr
Kredit: 0-160 000 kr
55 dagar räntefritt
Därefter ränta från: 15.14%
Ansök direkt
4star
Läs recension
Ikano kreditkort
 • 3% rabatt på alla restauranger.
 • upp till 30% rabatt på specifika branscher varje månad.
 • 15 öre/l i drivmedelsrabatt på Preem.
Ikano bank kreditkort
Årsavgift: 0 kr
Kredit: 1 000-60 000 kr
60 dagar räntefritt
Därefter fast ränta: 13.20%
Ansök direkt
4star
Läs recension

Om Kreditkort

Till skillnad mot alla andra lån så är ett kreditkort räntefritt i upp till 55 dagar, vilket innebär att om man betalar hela fakturan direkt så har man haft möjlighet att använda sig av en kredit utan att det har kostat något. Samtidigt så ger ett kreditkort tillgång till olika förmåner som exempelvis bonuspoäng, rabatter och tillgång till olika tjänster, beroende på vilken kortutgivare man väljer.

Olika kreditkort

Det finns idag ett stort antal lånebolag och företag som erbjuder olika typer av kreditkort inom ett flertal olika områden som exempelvis resekort, bilkort, inköpskort och mycket annat. Det betyder att de olika kreditkorten har förmåner inom den bransch som kortutgivaren verkar inom. Om man exempelvis reser mycket så finns det ett flertal flygbolag som erbjuder kreditkort där man får förmåner som passar för resenärer. Det kan vara att man får tillgång till lounger på flygplatser, bonuspoäng på resor, rabatter på hotell och restauranger runt om i världen. Oftast så ingår även reseförsäkringar som gör att man får ett ännu bättre reseskydd när man är ute och reser.

När man ska välja kreditkort så bör man välja ett kreditkort som passar bäst för det man ska använda kreditkortet för. Det gör att man kan få ut betydligt mer av sitt kreditkort än bara möjligheten att få tillgång till krediter vid behov. Olika kreditkort har olika förmåner som bonuspoäng, som sedan kan växlas mot kontanter eller användas för att handla med, rabatter som exempelvis för bensin, matinköp, restauranger eller andra typer av inköpsrabatter. Utöver bonusar och rabatter så kan ett kreditkort även ge förmåner som frua försäkringar, förlängd garanti på varor eller tillgång till olika tjänster.

För att hitta de bästa kreditkorten så bör man läsa på om de kreditkort som finns på marknaden och även recensioner om de kortutgivare som ger ut kreditkorten. Här finns information om villkor, kostnader, förmåner och mycket annat som gör att man enkelt och snabbt kan jämföra de olika kreditkorten så man kan hitta det absolut bästa kreditkorten som passar ens behov.

Kreditkort för vardagsbruk

Många väljer att ansöka om ett kreditkort för att användas i samband med att man handlar. Det finns en del matkedjor, bensinkedjor och andra företag som ger ut kreditkort som ger rabatter och bonuspoäng i samband med att man gör inköp. Ofta har dessa kreditkort även andra förmåner som förlängd garanti, produktförsäkring och lägsta pris garanti. Det gör att man får ut lite mer när man betalar sina inköp med kreditkortet.

Att man har upp till 55 dagars räntefri kredit är också mycket uppskattat. Det betyder att man kan göra månadens alla inköp med kreditkortet och sedan betala dessa inköp en gång varje månad, utan att det har kostat någonting att använda sig av krediten. Dessutom så får man månadens alla köp specificerade så man får än bättre kontroll på sin privatekonomi.

Om man ändå vill göra ett större inköp så kan man välja att avbetala sin kredit över flera månader. Om man ofta vill avbetala krediten så bör man ansöka om ett kreditkort som har låg ränta. Man bör även försöka välja ett kreditkort som inte har några årsavgifter, vilket innebär att det inte kostar någonting när man inte använder sig av kreditkortet.
Alla kreditkort är anslutna till VISA eller MasterCard vilket innebär att man kan göra inköp och ta ut pengar över hela världen.