Sevenday

/Sevenday
Sevenday2017-01-19T16:59:56+00:00
Långivare
Lånebelopp Löptid Ränta Ålder Betyg
10.000 – 300.000 kr 1 – 12 år 3,75% – 9,95% 20 år
Ansök nu
5star

Om SevenDay

SevenDay fick år 2016 utmärkelsen ”Årets Konto” av ekonomitidningen Privata Affärer. Ett tydligt bevis på att företaget ger hög ränta på deras sparkonton. Det Privata Affärer även lyfte upp som den avgörande faktorn var att SevenDay inte ändrade räntenivån lika ofta som många andra banker och kreditinstitut.

Även gällande privatlån får de mycket bra betyg. De har en generellt låg räntenivå och är en av de mycket få kreditgivare i Sverige som vågar ge Prisgaranti. Hittar du ett billigare lån så lovar SevenDay att sänka din ränta.

Med Prisgaranti lovar SevenDay att erbjuda lägst ränta på privatlån. En garanti som är mycket ovanlig att hitta bland kreditgivare och som självklart är en stor fördel för låntagaren. Däremot har företaget generellt högre krav på låntagarna gällande ekonomiska förutsättningar än många andra banker.

Kortfakta:

Lånesumma – 10.000kr till 300.000kr
Ränta –3,75%-9,95%
Amorteringstid – 1år till 12 år
Tillåter betalningsanmärkning – Nej
Tillåter medsökande? – Ja
Uppläggningsavgift – 495kr
Krav: Minst 20 år, Fast inkomst på minst 120.000kr per månad via tillsvidareanställning, eget företag eller pension – vid två sökande räcker det att den ena av de sökande uppfyller de nämnda kraven, Ej betalningsanmärkning, Ej skuldsaldo hos Kronofogden, Skriven i Sverige sen minst tre år.

Om SevenDay Privatlån

Det som främst är positivt med privatlån hos SevenDay är den Prisgaranti som kreditbolaget har. Den som blivit beviljad lån hos SevenDay och inom sju dagar blir beviljad ett lån hos en annan kreditgivare med lägre ränta kan utnyttja denna prisgaranti. Genom att kontakta SevenDay får låntagare i sådant fall en sänkt ränta som kommer att vara under det andra lånet.

Den räntenivå som SevenDay erbjuder är bland de lägre på marknaden. Exempelvis erbjöd de räntenivå mellan 3,75% och 9,95% år 2016.

Att teckna privatlån hos företaget är mycket enkelt och de får extra bra betyg gällande användarvänligheten på hemsidan. Där går det att testa sig fram med summa, amorteringstid och olika räntenivåer för att tydligt se hur mycket man har råd att låna.

Enda nackdelen med banken är att de har relativt höga krav på låntagaren. Det kan mycket väl vara därför som de även kan hålla en generellt låg ränta. Betalningsanmärkning är inte tillåten och inkomsten får exempelvis inte komma från vikariat eller bidrag.

SevenDay Sparkonto

Det var två saker som avgjorde att Privata Affärer gav SevenDay titeln ”Årets konto” år 2016. För det första att deras konton överlag har hög inlåningsränta och för det andra att den räntan inte ändras speciellt ofta.

Hos SevenDay kan man både spara i sparkonto med rörlig ränta/ fria uttag eller välja att binda pengarna på längre tid. Ju längre tid pengarna binds desto högre ränta erbjuder de.
De som väljer att binda pengarna kan göra detta på 3 eller 6 månader samt 1,2 eller 3 år. Oavsett konto får man maximalt ha 1000.000kr på kontot. Räntan betalas alltid ut i slutet av varje månad.

Det är möjligt att ta ut pengar från konton med bindningstid innan bindningstiden har gått ut. Men i sådant fall tillkommer en avgift på mellan 1-3% (minst 100-300kr).
Enklast är att öppna sparkonto hos SevenDay med E-legitimation via hemsidan men det är även möjligt att genomföra detta utan denna legitimation.