Zmarta

/Zmarta
Zmarta2017-06-12T15:58:30+00:00
Långivare
Lånebelopp Löptid Ränta Ålder Betyg
1000 – 500.000 kr 1 – 15 år 3,25% – 18,15% 18 år
Ansök nu
5star

Om Zmarta

Den första tjänst som Zmarta började erbjuda var låneförmedling. En tjänst som de idag är mycket stora på och som innebär att de gratis hjälper privatpersoner att jämföra räntor hos ett 20-tal banker.

Efterhand har deras utbud av privatekonomiska tjänster vuxit och idag har de även jämförelser av kreditkort, sparande och försäkringar. Det är fortfarande lånjämförelsetjänsten som är störst och den som tjänst som är bäst på hemsidan. Men även de andra tjänsterna är användbara för att få en bättre privatekonomi.

Privatlån

Lånesumma – 1000-500.000kr
Ränta – 3,25%-18,15%
Amorteringstid – 1år till 15 år
Tillåter betalningsanmärkning – Ja
Tillåter medsökande? – Ja
Uppläggningsavgift – Beroende på vald bank
Krav: Ej skuldsaldo hos Kronofogden, Skriven i Sverige, Årsinkomst på minst 100.000kr, Minst 18 år.

Om Zmarta Låneförmedling

Zmarta erbjuder en gratis låneförmedlingstjänst som gör det mycket enkelt, och snabbt, att jämföra ett stort antal banker. Oavsett om lånesumman är på enbart 1000kr eller på hela 500.000kr (Privatlån) tar Zmarta emot låneansökningar som sedan förmedlas ut till de banker och kreditinstitut som de samarbetar med. Det är därmed en tjänst som passar de allra flesta som vill teckna ett lån och vill jämföra ett flertal banker för att därigenom hitta bästa alternativet.

Den som vill genomföra en lånejämförelse fyller i ansökan på Zmartas hemsida och inom ett dygn kommer låneförslag från alla de banker som har lån som passar lånesumma och amorteringstid som önskas.

När förslagen kommit kan man sedan jämföra dessa och avgöra om någon bank erbjuder ett låneförslag som passar. Något krav finns inte att teckna något lån – det enda Zmarta gör är en jämförelse. Men en mycket bra sådan som på ett smidigt sätt vägleder till de lån som passar bäst utifrån gällande ekonomisk situation.
Utöver en stor bredd i lånesumma på privatlånen (1.000kr-500.000kr) har de även stor bredd på amorteringstid som kan väljas (1-15år) Dessutom jämför de även lån för de som har betalningsanmärkningar. Med andra ord har de en lånejämförelse som passar för de allra flesta som önskar teckna ett privatlån.

Fördelar och nackdelar

+ Jämför lån mellan 1000kr och 500.000kr
+ Jämför även lån som tillåter betalningsanmärkningar
+ Enbart en kreditupplysning tas
– Är inte helt tydliga med vilka banker som är med i jämförelsen.

Zmarta Kreditkort

Med privatlån är det relativt enkelt att säga vilket som är bäst – det med lägst ränta. Med kreditkort är det betydligt mer individuellt. Allt beror på köpmönster, om man uppskattar att få många försäkringar på kortet, hur hög kredit som önskas m.m.

Med närmare 100 kreditkort på den svenska marknaden kan det vara svårt att hitta rätt. Det är här som Zmartas kreditkortstjänst fyller sin funktion.
Genom att svara på tre frågor presenteras tre kreditkort som passar in gällande de behov som angetts. Det är en enkel och ganska generaliserad presentation men den räcke bra för många för att hitta rätt.

Vill man istället läsa om och jämföra kreditkortet var för sig går detta genom en tabell där fördelarna med de olika korten kortfattat presenteras.
Av de tjänster som Zmarta erbjuder är deras låneförmedling bäst. Det var den tjänst de började med och som idag är en av de ledande i Sverige. Deras jämförelse av kreditkort har däremot en del att önska och vi rekommenderar istället Kortio som har bredare utbud och mer fakta om korten.

Fördelar och nackdelar

+ Stort antal kreditkort som jämförs
+ Enkel kreditkortsguide
+ Snabbfakta om korten
– Relativt lite fakta om varje kort presenteras

Zmarta Sparande

Trots att storbankerna har sparräntor som är långt under nischbankernas sparräntor är miljarder placerade på dessa sparkonton. Genom Zmartas jämförelse av aktuella sparräntor kan man snabbt se vilka banker som erbjuder de bättre räntesatserna. Detta oavsett om man söker efter sparkonto med rörlig ränta eller s.k. fasträntekonto.

De tre sparkonton som Zmarta jämför och presenterar är:

Sparkonto med rörlig ränta: Dessa konton ger lägst ränta men har fördelen att pengarna kan sättas in och tas ut från kontot ett fritt antal gånger. Pengarna är därmed alltid tillgängliga.

Sparkonto med fast ränta: Genom att binda pengarna på ett sparkonto över ett par månader eller par år fås en högre ränta än på ett sparkonto med rörlig ränta.

Sparkonto utan insättningsgaranti: Dessa sparkontot ger överlägset bäst ränta. Det är inte ovanligt att räntan kan vara 5 gånger högre än på ett sparkonto med garantin. Däremot är det viktigt att veta vilken risk som tas när pengar placeras på sparkonton utan insättningsgaranti. I det fall som bolaget (som erbjuder sparkontot) begärs i konkurs kan det insatta kapitalet förloras.

Fördelar och nackdelar

+ Ger enkel överblick över passande sparkonton
+ Presenterar sparkonton både med och utan insättningsgaranti
+ Enkel sorteringsfunktion
– Fakta om insättningsgarantin saknas

Zmarta Försäkring

Vilken bilförsäkring är bäst? Var kan man hitta den billigaste hemförsäkring? Vad skiljer hos försäkringsbolagen gällande villaförsäkringen?
Det är frågor som Zmartas försäkringsjämförelse svarar på. Genom att de samarbetar med ett stort antal försäkringsbolag kan de presentera olika försäkringar beroende på vilken försäkring som önskas jämföras. Framförallt skiljer sig priset stort mellan olika bolag så det lönar sig att jämföra. Inte minst eftersom jämförelsen är helt gratis.
De tre försäkringar som går att jämföra hos Zmarta är Bilförsäkring, Hemförsäkring samt Hem- och villaförsäkring.

Ta för vana att jämför försäkringsbolagen en gång per år. Allt för många betalar onödigt mycket för sin försäkring.

Fördelar och nackdelar

+ Snabb jämförelse av försäkringar
+ Hittar enkelt bästa priset
+ Ger tips om vad som kan göras för att få lägre premie
– Enbart tre olika försäkringar kan jämföras

Zmarta Billån

På flera punkter skiljer sig ett billån från ett privatlån. Bland annat är amorteringstiden mindre flexibel, det finns krav att 20% av bilen betalas kontant och att bilen inte är äldre än en viss ålder. Men i gengäld ges en lägre ränta och det är möjligt att låna upp till 1 miljon.

Via Zmarta är det enkelt att skapa en lånejämförelse på ett stort antal långivare för att därigenom se deras räntor och krav. I och med att tjänsten är helt gratis och går mycket snabbt att genoföra är det ett bra första steg för att hitta passande långivare till billånet.

Inom 24 timmar kommer svar från de långivare som erbjuder lån och man kan i lugn och ro jämföra dessa erbjudanden mot varandra innan ett lån eventuellt tecknas. För den som känner sig osäker går det alltid att ringa Zmarta för att få råd gällande vilket av de olika alternativen som är ekonomiskt bäst.